A kínai delegációt az Országgyűlés háznagya, Mátrai Márta hívta meg Kaposvárra. A küldöttséget a városháza dísztermében fogadták.

A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Szita Károly, polgármester elmondta: a komoly kínai befektetők már korábban megjelentek a somogyi vármegyeszékhelyen, elég csak Közép-Európa legnagyobb napelemparkjára gondolni.

Hamarosan ugyanakkor újabb ázsiai beruházókat köszönthetünk - jelentette be a városvezető: "Északi Ipari Parkunkba, a volt laktanyával szembeni területre egy elektromos mikromotorokat (ilyenek mozgatják például a bútorelemeket) gyártó csoport érkezik és egy kínai nemzetközi befektetői csoport pályázott sikerrel arra is, hogy az egykori taszári repülőtér 600 hektáros területén egy karbonsemleges ipari parkot fejlessen."

Magyarország Kínai Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője, Yang Chao pedig így fogalmazott: "Nagyon fontos és jó hangulatú beszélgetést folytattunk. Célunk, hogy önkormányzati szinten is segítsük a kínai-magyar kapcsolatokat. Kaposváron elsősorban gazdasági és turisztikai területeken várható együttműködés."

Címkék: befektet, beruház, ipari park, reptér, nagykövet, Kína, repülőtér, cég, Taszár, elektromos, munkahely, motor, Kaposvár, gazdaság