A beruházás 603 millió forintba kerül és a nagyjából 800 négyzetméteres épülethez szükséges tereprendezéshez már hozzá is látott a kivitelező.

Szita Károly polgármester egy helyszíni sajtótájékoztatón a város legfontosabb célkitűzéseiről beszélt: "Legyünk többen, hisz ezen múlik városunk jövője! Célunk, hogy megteremtsük a gyermekvállaláshoz mindazt, ami szükséges ahhoz, hogy a szülőknek az igényeit is ki tudjuk elégíteni. Ez három fő pont a kutatások szerint: legyen biztos munkahely és megfelelő fizetés, legyen megfelelő otthon és meglegyen minden a városban, amit a gyermekének nyújtani szeretne. Így elengedhetetlenek a jól felszerelt bölcsődék.

A Kaposvár Humánszolgáltatási Gondnokság Bölcsődei Központjának szakmai vezetője, Csóligné Szlicki Katalin pedig elmondta: "a kaposvári bölcsődék 280 férőhellyel műkődnek, jelen pillanatban 97 százalékos kihasználtság mellett. Ez azt is jelenti, hogy napokon belül teljes lesz a létszám, tehát a városban valóban szükség van egy hatodik, új bölcsire is."

Címkék: Irányi Dániel utca, bölcsőde, szülő, gyermek, város, gazdaság, Kaposvár