null

Hétfő délelőtt a kaposvári Virágfürdőben. A létesítményben pihenők közül sokan SZÉP-kártyájukkal fizetnek a belépőjegyért vagy valamilyen szolgáltatásért.

A Magyar Turisztikai Ügynökség adatai alapján hazánkban mintegy 2,5 millió kártyafelhasználó van és közel 50 ezer szolgáltató, ahol elfogadják ezt a fizetési lehetőséget. A kaposvári fürdőben is jelentős az ilyen irányú forgalom és a zsebek összevonását a cég vezetése is jó ötletnek tartja.

- Nálunk ez már régóta egy jelentős forrását jelenti a bevételeinknek, Ezeket a zsebösszevonásokat mindenképpen egy nagyon praktikus és jó megoldásnak tartom, mert mind a vendég részéről, mind pedig a szolgáltató részéről egy egyszerűséget jelent, egy könnyebbséget, elszámolás, könyvelés és fizetés szempontjából is - tette hozzá a Kaposvári Élmény- és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezetője, Löffler Zita.

null

Az új jogszabályok szerint bár hétfő óta már csak egy számla maradt a SZÉP-kártyákon, abból vendéglátásra, szabadidőre és szálláshelyre is lehet költeni. Az alszámlákon lévő összegeket is összevonták.

A 2022. október 15. előtt feltöltött forintokat idén május 31-ig lehet díjmentesen felhasználni, azt követően 15 százalékos tarifa terheli ezeket a költéseket.

Címkék: szép-kártya, összevonás, számla, virágfürdő, gazdaság