A Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ a kulturális ágazatot is érintő új kihívásokkal, jelentős, az energia-áremelkedésekkel járó költségnövekményekkel néz szembe. A teátrum a fenntartó önkormányzattal és az ágazati helyettes államtitkársággal konzultálva megteszi a szükséges intézkedéseket és újratervezi kínálatát, amely biztosítja a kaposvári kulturális élet fenntarthatóságát.  


A Csiky Gergely Színház, az Együd Árpád Kulturális Központ és a Szivárvány Kultúrpalota rezsijének emelkedése - Szita Károly Facebook oldalárólA Csiky Gergely Színház, az Együd Árpád Kulturális Központ és a Szivárvány Kultúrpalota rezsijének emelkedése - Szita Károly Facebook oldalárólA Csiky Gergely Színház, az Együd Árpád Kulturális Központ és a Szivárvány Kultúrpalota rezsijének emelkedése - Szita Károly Facebook oldaláról
A Csiky Gergely Színház, az Együd Árpád Kulturális Központ és a Szivárvány Kultúrpalota rezsijének emelkedése - Szita Károly Facebook oldaláról
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A színház vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri az energiaárak változását, magára nézve az állami és az önkormányzati ajánlásokban jelzett 25 százalékos megtakarítást nagyobb mértékben teljesíti, így törekszik a lehető legolcsóbb és leggazdaságosabb működésre. Ennek érdekében a három különböző telephely tevékenységeit a színház épületébe szervezi át. Kiemelt cél a szűkebb kínálat mellett a kaposvári kulturális életében dolgozók munkahelyeinek megtartása.  

Az Együd Árpád Kulturális Központ 2022. október 15 – 2023. március 31-ig zárva tart, a megjelölt időszak alatti tevékenységét átszervezik. Komoly felelősséget jelent az - Együd Árpád Kulturális Központban működő - Művészeti Iskola zavartalan működésének biztosítása. Stickel Péter - a Kaposvári Tankerületi Központ igazgatója - hathatós segítségének köszönhetően, az oktatási program részben a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium tantermeiben folytatódik, másik része a Csiky Gergely Színház Kamaraszínházában, ide költözik a Somogy Táncegyüttes is. Több kórus próbái és további működése a Városháza épületében valósulhat meg. A Szivárvány Kultúrpalotában tartandó programok többsége 2022. október 1-től a színház épületében valósul meg.  

A Csiky Gergely Színház működését a színház vezetősége 2023. január 3 - és március 31. közötti időszakban szűkíti, átszervezi, ugyanakkor a művészeti munka folytatódik. A színház továbbra is kiemelt küldetésének tartja a közönségével való folyamatos kapcsolattartást, így a 2023. januártól nyárig tartó pontos műsortervéről 2022. novemberben ad részletes tájékoztatást. Előreláthatóan a színház a megszokottól eltérően téli szünetet tart, így az évad a nyári hónapokban fejeződik be, de a meghirdetett 5 előadásos bérlet mindenképpen megvalósul. 

A Csiky Gergely Színház működése 2022. december 31-ig zavartalanul folytatódik, ezen időszak alatt meghirdetett bemutatóit megtartja. A színház az adventi jótékonysági gáláját (december 4. 18 óra) idén is megszervezi és az ünnepi időszakra tervezett előadásaival is várja közönségét. Zajlik továbbá a Kaposvári Advent programsorozat szervezése.  

Címkék: advent, Somogy Táncegyüttes, színház, Együd, energia, Csiky, kultúra, Kaposvár, gazdaság