A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kaposvári campusán szeptembertől élelmiszermérnököket is oktatnak. A levelező alapképzésre pótfelvételi keretében lehet jelentkezni. A hírt ma jelentette be a MATE rektora. Gyuricza Csaba kiemelte: a Dél-Dunántúlon először a történelem során először indul ilyen képzés, amely hiánypótló is egyben. A kaposvári élelmiszergazdaság rohamos fejlődésére reagálnia kellett az egyetemnek is, hiszen fontos, hogy képzett munkaerő álljon a cégek rendelkezésére a betanított munkástól a mérnökig mind az élelmiszer-alapanyag előállítás, mind az arra épülő feldolgozóipar terén.

null

Kaposvár tiszta és világos jövőképpel rendelkező város, ahol a cél a munkaalapú gazdaság és a magasabb jövedelem. Ezek megvalósítását szolgálja az újraiparosítás: a gépipar és az élelmiszeripar fejlesztése – emelte ki a megyeszékhely polgármestere. Szita Károly szerint ezeket kell szolgálnia az egyetemnek és a képzéseknek is.   

A térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila a bejelentés kapcsán hangsúlyozta: a korszerű technológiával előállított minőségi élelmiszer a mindennapi életünk szempontjából is fontos, hiszen az egyúttal hozzájárul az egészségünkhöz is

A magyar kormány 2027-ig mintegy 4200 milliárd forintot költ majd vidékfejlesztésre. A cél az agrárium és élelmiszertermelés teljes modernizációja.

Címkék: élelmiszeripar, mérnök, MATE, felsőoktatás, képzés, egyetem, Kaposvár, gazdaság