2022. február 02-án Klaszterközi Együttműködési Szerződést ír alá öt hazai klaszter az Akkreditált Innovációs Klaszterek által elindított Klaszterközi Együttműködés és Branding összefogás keretében. Az aláírásra az Óbudai Egyetemen, a Lehetőségek és Kihívások Konferencia keretében kerül sor.

Az iFood komoly hangsúlyt fektet a jövőben a hazai klaszterek közötti együttműködés erősítésére, valamint a hazai klaszter ökoszisztéma megerősödésének támogatására. Ennek részeként már év elején aláírásra kerül 5 hazai klaszter (Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter, Innoskart Klaszter, IFood Élelmiszer Klaszter, Omnipack Klaszter, Mirbest Klaszter) között az az együttműködési megállapodás, melynek célja a magyar klaszterek által felhalmozott tudás egyesítése és a klaszterekben rejlő értékek közös bemutatása, olyan operatív lépések megvalósításával, mely előmozdítja a hazai klaszterek és tagvállalataik kapcsolatainak bővítését, innovációját, közös hazai és nemzetközi lehetőségeit és összességében sikeres és hatékony, érdekérvényesítő együttműködő partnerséget eredményez.

A szakmai területen és klaszterfejlesztésben egyaránt kiemelten tapasztalt klasztermenedzsment szervezetek eddig egymástól külön működtek. Mostantól ez a tudás és érték egy tömbben egyesül egy hazai klaszter-hálót, egy közös kompetencia halmazt alkotva.

Kiemelten fontos, hogy olyan felületek jöjjenek létre, amelyek teret adnak a klasztereknek a bemutatkozásra, a klaszterekben folyó munka széleskörű népszerűsítésére, valamint az általános szemléletformálásra a döntéshozók, a szakmai szervezetek és a vállalkozások körében.

Cél az akkreditált és minősített klasztertagság előnyeinek bemutatása, a klaszterek és a tagok által nyújtott szakmai nívó demonstrálása, valamint a hazai KKV-k támogatása annak a felismerésében, hogy mekkora előnyt jelentenek a klaszterek az EU-s stratégiákhoz és a legdinamikusabban fejlődő üzleti tendenciákhoz való felzárkózás terén.

Címkék: iFood, klaszter, SKIK, innováció, együttműködés, élelmiszer, gazdaság