Ebből a pénzből a többi között kicserélték a tornatarem és a műhelyek nyílászáróit és az épület is új homlokzatot kapott. Az energetikai korszerűsítéssel megspórolt összegeket később az oktatás további fejlesztésére fordítják - mondta el kérdésünkre az intézmény igazgatója, Takács Szilvia: "az energetikai felújítások várhatóan a következő évben is folytatódni fognak. Mindez több milliós megtakarítást jelent az intézmény költésgvetésében. Reményeim szerint, ezt a pénzt a későbbiekben a tanulók szakmai oktatására, a szakképzés korszerűsítésére tudjuk fordítani."

A beruházás szerdai átadóján Kaposvár polgármestere Szita Károly köszöntőjében arról beszélt, hogy a város jövőjét az újraiparosítási program és az itt tanuló fiatalok egyaránt alakítják: "világcégek jönnek hozzánk és az újraiparosítási programunknak ez is a lényege, hogy legyen mindenkinek munkahelye és legyen magas fizetése. Ehhez pedig jó szakemberek kellenek. Erre is minden esélyünk megvan, hiszen jelenleg is a Dunántól egyik legnagyobb szakképző intézményében vagyunk."

A térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila pedig az energetikai korszerűsítések és a klímavédelem összefüggéseit hangsúlyozta: "úgy kell Magyarországon és Kaposváron is csökkenteni a károsanyag kibocsátást, hogy az elmúlt 30 évben négyszeresére nőtt a termelés, ami a kibocsátás egy jó részéért felelős. Mindezzel együtt is, a magyar tervek szerint az ország 2050-re klímasemleges lehet."

Az ünnepségen a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja, Csiba Ágota elmondta: az elmúlt évek fejlesztései a szervezet életében is mérföldkőnek számítanak, hiszen eddig csaknem 3 milliárd foritot fordítottak az intézmények megújítására.

Címkék: gépipari, energetika, gépész, ipar, klíma, felújít, szakképzés, gazdaság, Kaposvár