Több százan járnak biciklivel dolgozni a Videotonba. A cégvezetők ezért kérték azt a várostól, hogy épüljön megfelelő kerékpárút az Izzó utcában. A beruházás hamarosan elkészül.

Dolgozóinknak egy jelentős része, ha az időjárás lehetővé teszi, szeret bringával közlekedni, így jönnek ide a munkába. Most egy sokkal jobb környezet lesz a számukra, ha ez a kerékpárút majd a városnak a keringésébe is be tud kapcsolódni. ” - mondta a mai bejelentésen Fábián Balázs, a Videoton Eletro-PLAST Kft ügyvezetője.

De épül a kerékpárút a Guba Sándor utcában a villamossági gyárig, a Füredi utcában a Raktár utcai körforgalomig, valamint a Jutai úton. És hamarosan nekilátnak az Izzó utca – Guba Sándor utcai csomópont átalakításának.

Szita Károly polgármester úgy fogalmazott: „Akkor erős egy város, ha a vállalkozásai is erősek. És a vállalkozásai akkor tudnak erősek lenni, hogyha azt a környezeti infrastruktúrát egy önkormányzat, egy város meg tudja teremteni ami szükséges számukra.

Jövő tavasszal újra működik majd a közbringarendszer - jelentette be a polgármester. 18 helyszínen 250 dokkolóhelyet építenek és 177 darab elektromos rásegítésű kerékpárt is vásárol a város.

Címkék: bringaút, kerékpárút, videoton, egészség, Kaposvár, gazdaság