A workshop célja az volt, hogy a különböző közszolgáltatói területek képviselői Kaposvár klímastratégiáját szem előtt tartva összegezzék az ehhez kapcsolódó, már megvalósult fejlesztéseket, és határozzák meg a jövőbeni feladataikat. A szakemberek és a rendezvényre meghívott középiskolás diákok három előadást hallhattak az első workshopon, amit a jövő héten kedden követ a második, más előadókkal és témákkal.

Szakmai munkanap Kaposváron, a városháza dísztermében
Szakmai munkanap Kaposváron, a városháza dísztermében

Kovács Katalin Kaposvár környezetfejlesztési igazgatója összefoglalta
Kaposvár Klímastratégiájának lényegét, ismertette azokat a beruházásokat, melyeket a környezet- és klímavédelem terén eddig végrehajtott a város. Az igazgató beszélt azokról a hazai és nemzetközi vállalásokról, melyek egyebek mellett a széndioxid-kibocsátás csökkentését tűzték ki célul, és azokról a feladatokról, melyek segítik csökkenteni a klímaváltozás káros hatásait.

A KAVÍZ Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft. részéről Szaka Zsolt ügyvezető
igazgató a céget és annak működését mutatta be. Boda Balázs főmérnök az
ivóvízellátáshoz kapcsolódó fejlesztéseket vette számba, míg Bohár Zoltán csoportvezető egyebek mellett a 6 milliárd forintos fejlesztéssel megvalósult új szennyvíztisztító telep működésébe engedett bepillantást. Az előadás során szóba került az energiahatékonysági pályázat is, melynek megvalósítása jelenleg is zajlik.

A workshop harmadik előadójaként Balogh Zsuzsanna, a TRENECON Kft.
igazgatója a kerékpáros közlekedést, mint a fenntartható település egyik
lehetőségét taglalta. Mint mondta, egy ilyen nagyhatású beavatkozás
komoly stratégiai és fejlesztési hátteret igényel, beleértve a várostervezési, közlekedésbiztonsági szempontokat. Kiemelte, hogy a kerékpározás népszerűsítésében Kaposvár eddig is élen járt, a cél továbbra is az, hogy minél többen válasszák ezt a módját a közlekedésnek.

Címkék: munkanap, stratégia, klíma, Kaposvár, gazdaság