Az elmúlt 20 évben most először ment 1300 fő alá a regisztrált álláskeresők száma Kaposváron. Az idei évben hónapról hónapra folyamatosan csökkent a munkanélküliek száma, júniusban már csak 1295-en szerepeltek a nyilvántartásban.

Az előző évhez képest jelentősen, 46,9 százalékkal csökkent az álláskeresők száma a munkaügyi központ adatai szerint. 2020 júniusában – a koronavírus-járvány első hullámát követően – még 2438-an voltak munka nélkül Kaposváron. A kormány és a város gazdaságvédelmi intézkedéseinek hála országosan is csökkent a munkanélküliek száma. A kaposvári adatok ugyanakkor az országos átlagnál 0,7, míg a megyeinél 2,8 százalékkal is jobbnak bizonyultak. Ez azt jelenti, hogy Kaposváron rekordalacsony, 3,4 százalékos a munkanélküliség!

null

A koronavírus-járvány harmadik hullámát követően fokozatosan megkezdődött az ország és a magyar gazdaság újraindítása is. A kis- és középvállalkozások iparűzésiadójának 1%-ra való csökkentésével és helyi gazdaságvédelmi intézkedésekkel sikerült elérni, hogy a pandémia harmadik hulláma alatt már nem nőtt Kaposváron a munkanélküliek száma, sőt az idei év tavaszától folyamatosan egyre többen tudtak dolgozni.

Címkék: munkanélküliség, rekord, gazdaság, kaposvár