Év elején a legtöbb magyar település olyan költségvetést alkotott, amely folytatódó fejlődésre, gazdasági bővülésre és további munkahelyteremtésre alapozott. Ezeket a számításokat húzta keresztül a koronavírus - mondta ma reggel a Kossuth Rádióban a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként Szita Károly. Kaposvár polgármestere hozzátette: ezeket a büdzséket kellett most a járvány miatt átalakítani és a forrásokat úgy átcsoportosítani, hogy azok az egészségvédelmet, a veszteségek enyhítését és a gazdaság talpraállítását egyaránt szolgálják. Ezeknek a céloknak a megvalósításához a településvezetők számára mind a jogi, mind a természetbeni lehetőségek adottak.

Ilyen intézkedések például:

- az önkormányzati tulajdonú üzletek bérleti díjainak radikális csökkentése

- a helyi adók pótlékmentes átütemezése, halasztása, részletfizetése.

Szita Károly szerint a polgármestereknek most pártállástól függetlenül arra kell törekedniük, hogy vállalkozásaik minél előbb talpra álljanak és újra egyre több embert foglalkoztassanak. Kaposvár ennek érdekében egy kérdőíven is kikéri az érintettek véleményét.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: foglalkoztat, vállalkozás, polgármester, település, piac, járvány, munkahely, város, önkormányzat, koronavírus, gazdaság, Kaposvár