A koronavírus járvány miatt most mindennél nagyobb szükség van a kárpát-medencei magyar gazdák összefogására, így idén is elindul a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági program - írja közös közleményében a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Trianon százéves évfordulóján új elemmel is bővül a Program: a csíksomlyói Búzaszentelő Ünnepséget idén kivételesen a virtuális térben valósítják meg.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program több tízezer gyermek ellátásához járul hozzá évről évre, és számos kárpátaljai gazdát segíti vetőmagadománnyal. A tavalyi esztendő minden eddiginél sikeresebb volt a Program életében: több mint 5700 magyarországi és határon túli magyar gazda vett részt az adományozásban, és közel 800 tonna búzát gyűlt össze a hazai és határon túli gyermekeknek, rászorulóknak.

magyarok kenyere

Idén is nagy szabású gyűjtésre készülnek a szervezők, főleg mert a 2020-as esztendőt az Országgyűlés a Nemzeti Összetartozás Évének nyilvánította. A MAGOSZ és a NAK elkötelezett abban, hogy a határon túli magyarság hitét, kitartását az adományozáson túl a gazdasági és szakmai együttműködések területén is kamatoztassák.

 

A szervezők a program közel egy évtizedes sikereihez hasonlóan idén is számítanak a magyar gazdatársadalom jótékony adományaira. A koronavírus okozta helyzetben a búzafelajánlás mellett a szervezők kiemelten számítanak a Magyarok Kenyere Alapítványhoz érkező pénzadományokra, és a mezőgazdaságon kívüli személyek támogatására is.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: magyarok kenyere, búza, gyűjtés, mezőgazdaság