"Megkezdődtek az idei útfelújítások, amelyekre mintegy 600 millió forintot fogunk költeni" - emelte ki Szita Károly polgármester mai sajtótájékoztatóján a Tél utcában, ahol már dolgoznak is a munkagépek. "A 185 milliárdos Németh István Program részeként megvalósuló útfelújítási program három elemből fog állni. Egyfelől rendbe teszünk zártkerti utakat, az idén húsz utcát fogunk minősített törtanyagból megújítani. Ehhez egyébként több mint négyezer köbméter zúzalékot fogunk felhasználni, amelyet a városban zajló beruházásoknál keletkezett építési hulladékból állítunk elő a saját törőgépünkkel."

Több mint 70 millió forintból a kaposfüredi Szőlőhegyi út is meg fog újulni, és új aszfaltréteget is kap majd. Mintegy négyezren élnek ma Kaposváron a zártkertekben, ezért döntött úgy a város, hogy járhatóvá teszi az ottani utakat.

A program másik fontos eleme, hogy új aszfaltréteget kapnak azok az utcák, amelyeket a távhőberuházás érintett. A tavaly felbontott utakat nyáron, az idén megbontottakat pedig ősszel fogja a kivitelező megújítani, miután az alap rendesen összetömörödött. Az Arany János utca egy része már el is készült.

"Több belterületi út és járda is meg fog újulni, ez a harmadik eleme az idei útfelújítási programnak. Az idén tizenhat utcában újítunk fel járdát, a Mező utca keleti oldalán új járdát építünk, tizenkét utcában az útburkolatot tesszük rendbe, ebbe beletartozik az is, hogy a Noszlopy utcai körforgalom is megújul. Továbbá új csomópontokat is építünk: a Damjanich utca és a Virág utca kereszteződésében lesznek változások, a Hegyi utca - Zaranyi út kereszteződése ki lesz szélesítve, hogy könnyebben meg lehessen közelíteni az újonnan átadott Kaposvár Arénát. Új csomópont fog épülni a Pécsi utcában, a Hősök temploma előtt" - tette hozzá Szita Károly polgármester, aki a munkálatok idejére a kaposváriak megértését és türelmét kérte.

Címkék: aszfalt, felújít, zártkert, burkolat, csomópont, járda, utca, út, gazdaság