Tucatnyi informatikai cég kínálta kedden termékeit és várta online tanácsadással a vállalkozókat az egyik siófoki szállodában. A fórumon az is elhangzott: ma már nem elég egy honlapot elkészítetni, azt jól is kell működtetni.

- Akik rendelkeznek weboldallal, azok elsődleges célja, hogy a Google találati listáján előkelő helyen jelenjen meg. Ha ezt nem tudja megtenni kereső optimalizálással, és ott akar lenni ahol a konkurencia, akkor akár egy Facebook-kampánnyal tovább menedzselheti magát, hogy minél hamarabb újabb megkereséseket tudjon gyűjteni - mondta Mészárosné Borbás Orsolya, a Mimézis Kft. online marketing vezetője.

Fonód Ferenc műszaki tervezéssel foglalkozik. Versenyképessége érdekében tartja fontosnak, hogy fejlessze informatikai rendszereit.

- Energetikus vagyok, de egyre jobban érzem, hogy hol vannak a határaim. Ezért is tartom fontosnak, hogy lépést tartsak a technikai fejlődéssel - tette hozzá Fonód Ferenc, a Vonabisz Kft. ügyvezetője.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kormányzati segítséggel a közelmúltban indított konferenciasorozatot. Megyei szervezetük Somogyban Nagyatádon, Kaposváron, Marcaliban és Siófokon tájékoztatta eddig a digitális eszközökről és azok használatáról a vállalkozókat.

- Nem csak Somogyban, hanem országosan is lemaradásban vagyunk a korszerű világhoz képest. Itt a digitális eszközök használata sokkal alacsonyabb színvonalú mint a környezetünkben. Ez a válallkozásoknak meglehetősen nagy hátrányt jelent az üzleti életükben - válaszolta Varga József, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A Modern Vállalkozások Program ezidáig közel nyolvcezer vidéki kis- és középvállalkozó számára nyújtott segítséget, hogy informatikai feljődésüket előremozdítsa.

Címkék: Modern Vállalkozások Program, Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, tájékoztató, gazdaság