Kaposváron évek óta rendszeresek azok az egyeztető fórumok, ahol a cégvezetők észrevételeiket megosztják a várossal. A vállalkozások javaslatai közül több azóta már megvalósult. A napokban azonban egy minden eddiginál nagyszabásúbb csomagot jelentett be Szita Károly polgármester.

Ebből a keretből Kaposvár egyebek mellett adócsökkentéssel, infrastruktúrafejlesztéssel és különféle munkahelyteremtési kedvezményekkel teszi majd az eddigieknél is vonzóbbá a vállalkozói környezetet.

Gyakorlatilag beteltek az ipari parkajink.

Ezzel indokolta Szita Károly, miért is kell rövid időn belül új ipari parkokat létesíteni. Ilyenből kettő új várja hamarosan a cégeket. A tervek szerint az egyik egy 62 hektáros terület a Keleti ipari parkkal szemben. Ennek a közművesítéséről már elkezdődtek a tárgyalások az állammal. A másik pedig a Füredi úti laktanya mellett egy bő 5 hektáros terület, amelynek a közművesítésére már a fedezet is megvan. Ezek mellett Kaposvár 1,2 milliárd forintot költ a már meglévő négy iparterület felújítására.

"A Videoton ipari parkban új kamionparkolót építünk, megújul a járda, az út és a közvilágítás. A Raktár utcán, Iparos utcán és annak környékén út, járda, új közvilágítás, új buszmegálló lesz, lehessen elmenni autóbusszal is munkába. Kanizsai út-Jutai út-Vásártéri úton utat és járdát építünk, a volt SÁÉV telepen pedig a teljes közművet kicseréljük" - tette hozzá Kaposvár polgármestere.

A kaposvári cégvezetők azt mondják: örülnek, hogy a város meghallgatta fejlesztési elképzeléseiket és, hogy ezek a gazdaságélénkítő program részleteiből is visszaköszönnek.

"Cégünk a gazdasági válság óta folyamatosan fejleszt, egyre nagyobb gépeket vásárolunk, ezekhez csarnokokra van szükség, mi magunk is gondolkodunk egy új ipari parki zöld mezős beruházáson - ezekkel a kedvezményekkel, amelyekkel a város a vállalkozásokat segíti, úgy gondolom mindenképpen hamarabb és könnyebben tudunk döntéseket hozni a beruházással kapcsolatban" - válaszolta Szabó Krisztián, a zabó Fogaskerék Kft. gazdasági igazgatója.

A helyi gazdaság élénkítését szolgálják más beruházások is. Például a belvárosi önkormányzati tulajdonú üzletek korszerűsítése és ezek kedvezményes bérbeadása is.

Címkék: fejlesztések, ipari park, bővítés, kaposvár, gazdaság