Az egyik kaposvári vendégházban túlnyomórészt belföldi látogatók fordulnak meg. Mivel az üzeletemberek mellett a turisták körében is népszerű, náluk is sokan választják a SZÉP-kártyás fizetést.

- Vendégházunk forgalmán is látszik, hogy abszolut megnövekedett azoknak a száma is, akik a számlájukat SZÉP-kártyával szeretnák kifizetni - mondta a Vicolo Vendégház vezetője, Nyerges Erika.

A SZÉP-kártyák alszámláit különböző összegekkel lehet évente feltölteni. Szállásra 225 ezer, vendéglátásra 150 ezer, szabadidős tevékenységek kiegyenlítésére pedig 75 ezer forintot lehet elkülöníteni. Ez utóbbival lehet például fürdőbelépőket is vásárolni.

A Kaposvári Virágfürdőt tavaly 188 ezren keresték fel. A vendégek több mint 15 százaléka SZÉP-kártyával fizetett. A létesítményben idén is hasonló arányra számítanak. A gyógyászati részlegnél viszont már negyedével többen fizettek idén kártyával, mint tavaly.

A SZÉP-kártyák a cafeterai rendszer kedvezményes adózása alá tartoznak. 34 és fél százalékot kell fizetni utána, de így is népszerű a munkavállallók körében. A kaposvári önkormányzati cégeket összefogó holdingnál is sokan választják a béren kívüli jutatásnak ezt a fajtáját.

- A holding 14 tagvállalatánál mintegy 600-an dolgoznak és közülük, 400-an, tehát a kétharmaduk kap SZÉP-kártyát, illetve igényel SZÉP-kártyát. Ezt elsősorban a vendéglátásban használják fel - mondta a Kapos Holding Zrt. kommunikációs és marketing igazgatója, Katona József.

Országos viszonylatban az idei év első hét hónapjában már 16 százalékkal több pénzt költöttek a SZÉP-kártyákról mint a tavalyi év hasonló időszakában. Az eddig felhasznált 43 milliárd forintnyi juttatás egyharmadát a nyári szünidőben költötték el a pihenők.

Címkék: nyaralás, turisztika, szezon, Balaton, gazdaság