A Volkswagen Golf legújabb verziója számít a legnépszerűbb autónak a Karg Autó Kft. kaposvári kereskedésében. Ebből a típusból fogyott a legtöbb az elmúlt hónapokban. Bár az utóbbi években egyre több kocsit adtak el, a válság előtti éveket még mindig nem érték el.

- A válság jelentős csökkenést hozott az új autók értékesítésében. Az elmúlt 8 évben nagyon hosszú ideig stagnált. Az új autók értékesítése növekedés lassan megindult - mondta Karg Ferenc, a Karg Autó Kft. ügyvezetője.

Tapasztalata szerint a vásárlók reálisan gondokodnak és olyan autót vásárolnak csak, amilyenre pénzük van. Hitelt csak kevesen vesznek fel.

null

Az új autón kívül a használtautó piacon is megfigyelhető az élénkülés. Csak Kaposváron több tucat kereskedő, több ezer autója közül lehet válogatni.

- A tavalyi év hasonló időszakához képest 1 százalékkal több használtautót adtunk el. Igazából a legkeresettebb modellek a magyarországi, keveset futott, igazolt eredetű, szervízkönyvvel rendelkező autók - tette hozzá Szabó Péter, a Toyota Koto Autókereskedés kereskedelmi vezetője.

A legfrissebb felmérések szerint is egyre több autót adnak el Magyarországon. Az új autó értékesítés 12 százalékkal nőtt az eslő háromnegyed évben. A vásárlók vagy a nagyon drága kíváló állapotú modelleket vagy a nagyon olcsót keresik. Mindegyikből egyre több fogy.

Címkék: használt, eladó, autó, gazdaság