Méret szerint osztályozzák a gumókat, a sérülteket pedig kiválogatják. A somogyudvarhelyi vállalkozás nagyon odafigyel a minőségre, talán ezért is tudtak az ország legnagyobb vetőburgonya termelőivé válni. 100 hektáron 15 féle krumplit termesztenek.

A jó eredményhez a forró nyár miatt folyamatosan öntözniük kellett, de mivel az utóbbi években nagy konkurenciát kapott a krumpli, nem engedhették meg, hogy silányabb minőséget állítsanak elő. 

- A burgonya népszerüsítésére is nagy szükség van, sok konkurenciát kapott 5 -10 évre visszamenőleg, elindultak ismeretlen növények, zöldségfélék térhódításai a gasztronómiában -  mondta az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács elnöke, Kecskés Gábor.

Jelenleg komoly kutatások folynak, amelyekkel olyan fajtákon kísérleteznek, amelyek sokkal ellenállóbbak és a klímaváltozáshoz könnyen alkalmazkodnak.

Címkék: tányér, krumpli, burgonya, gazdaság