Méret szerint osztályozzák a gumókat, a sérülteket pedig kiválogatják. A somogyudvarhelyi vállalkozás nagyon odafigyel a minőségre, talán ezért is tudtak az ország legnagyobb vetőburgonya termelőivé válni. 100 hektáron 15 féle krumplit termesztenek.
A jó eredményhez a forró nyár miatt folyamatosan öntözniük kellett, de mivel az utóbbi években nagy konkurenciát kapott a krumpli, nem engedhették meg, hogy silányabb minőséget állítsanak elő.
- A burgonya népszerüsítésére is nagy szükség van, sok konkurenciát kapott 5 -10 évre visszamenőleg, elindultak ismeretlen növények, zöldségfélék térhódításai a gasztronómiában - mondta az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács elnöke, Kecskés Gábor.
Jelenleg komoly kutatások folynak, amelyekkel olyan fajtákon kísérleteznek, amelyek sokkal ellenállóbbak és a klímaváltozáshoz könnyen alkalmazkodnak.