Ma már kevesebb pénzért pörög a számláló Semsei Ottó teherautójába is. Neki nagyon sokat számít, hogy literenként több forinttal is kevesebbet kell fizetnie.

- Nem keveset tankolok. Minden héten tele tankolom a három autót, mindegyiket és azért sok kicsi sokra megy. Egy ilyen tankolásnál rögtön 1-2 ezer forintról van szó és akkor ez hatványozódik, szorzódik az autókkal - mondta Semsei Ottó.

De nem csak az autósok örültek az olcsóbb benzinnek.

- Többet tudok tankolni, kevesebbet kell fizetni, többet lehet motorozni - válaszolta Duduka Krisztián, aki épp a motorját tankolta tele.

Hiába lesz azonban olcsóbb az üzemanyag, tömegekre nem számítanak a kutakon. A szakértő szerint azért nem, mert az autósok inkább az áremelések előtt rohamozzák meg a töltőállomásokat.

null

A mostani árzuhanást elsősorban a feltornyosuló nemzetközi olajkészleteknek köszönhetjük.

- Látszik, hogy a kínálati oldal az továbbra is nagyon magas és mivel az elmúlt héten eléggé aggasztó adatok jöttek mondjuk Kínából a gazdasági mutatókkal vonatkozóan, így látszik, hogy a kereslet és a kínálat aránya az újra nagyon-nagyon eltérő és ez okozza ismételten az árcsökkenést, hiszen nagyon magas kínálatra lehet számítani - tette hozzá Szalayné Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu tulajdonosa.

Az elemzők szerint rövid távon további árcsökkenés várható, az ősszel pedig még jobban mérséklődhetnek az árak, ha a nyári utazási főszezon végével visszaesik az északi féltekén a benzin iránti kereslet. Nem kizárt a 300 forintos benzinár sem. Pénteken újabb 9 forinttal csökken a benzin, nyolccal pedig a dízel ára.

Címkék: csökken, gázolaj, ár, benzin, gazdaság