Mind az adózóknak, mind pedig a NAV munkatársainak mozgalmasan telt a pünkösdi hosszú hétvége - tájékoztatta szerkesztőségünket a NAV Somogy Megyei Adóigazgatósága, akik a Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság munkatársaival közösen ellenőrizik a megyei vásárokat és rendezvényeket. Eddog a 17 ellenőrzésből 10 végződött mulasztási bírsággal.

A kaposvári vásárban három adózó egyáltalán nem állított ki nyugtát az eladott termékekről, egynél a nyilvántartások voltak szabálytalanok, egy alkalmazott pedig bejelentés nélkül dolgozott, egy standon pedig hamis márkajelzésű termékeket kínáltak, így a hivatal iparvédelmi jogok megsértése miatt is eljárást indít. Itt is felhangzott a hangszórókon a jól ismert riasztás: „Vigyázzanak értékeikre, a vásártéren nagyon sok zsebes dolgozik!”

Fotó: MTI
Fotó: MTI/Varga György

Az Off-Road nehezen megközelíthető helyszínén elkelt a gumicsizma, de ez nem szegte sem az ellenőrök, sem a résztvevők kedvét. Két vállalkozás feledkezett meg a nyugtaadásról, egyikük az alkalmazott bejelentését is elmulasztotta.

A Siófoki Hajóállomáson zajló Balatoni Szezonnyitón minden ellenőrzött árus állított ki nyugtát, viszont az online pénztárgéppel kapcsolatos kötelezettségek megszegése miatt több elmarasztaló jegyzőkönyv készült.

A közelgő idegenforgalmi szezon idején folyamatos lesz a hatósági jelenlét mind a Balaton-parti településeken, mind pedig a frekventált rendezvényeken és fesztiválokon.

Címkék: Offroad, pénzügyőr, nyugta, Somogybabod, vásár, ellenőr, adó, gazdaság