Folyamatos az érdeklődés az eladó ingatlanok után ennél a közvetítő cégnél. Az elmúlt hónapokhoz képest most tavasszal 20-30 százalékkal nőtt meg az érdeklődök száma. A tapasztalatok szerint az emberek Kaposváron és vonzáskörzetében keresik a lakásokat.

- Az érdeklődők általában Kaposvár területén 5-10 maximum 15 millió forintig keresnek, természetesen ettől kiugróbb magasabb értékben is keresnek, de azért nem ez a jellemző összeghatár. És ezekből főként kisebb méretű családi házakat, vagy panellakásokat, vagy új építésű ingatlanokat szeretnének vásárolni - mondta a Géniusz 99 Ingatlanközvetítő vezetője, Oláh Miklós.

Török Zoltán a Raiffeisen Bank vezetőelemzője tegnap délután Kaposváron tartott előadást gazdasági témában. A banki szakember szerint az ingatlanpiac fellendülésének egyik oka, hogy jelenleg a jegybanki alapkamat rekord alacsony 1,95 %-on van, így az emberek bátrabban vesznek fel hitelt.

- Én azt gondolom, hogy jó hír ebben a tekintetében az alacsony kamat, hiszen immáron a forint jelzáloghitelek is alacsony kamattal adhatók a bank részéről - árulta el a vezetőelemző.

A szakember hozzátette a következő időszakban még tovább mérséklődnek majd a betéti kamatok, emiatt az emberek vélhetően máshova teszik be megtakarításaikat. Ebben pedig az állampapírok kínálják a legmegnyugtatóbb lehetőséget.

Címkék: eladó, ház, lakás, gazdaság