A  lakásokat Kaposváron a meghirdetés után néhány nappal kiveszik. Az elmúlt években 30-35 ezer forintba került a bérleti díj havonta, most ugyanazért 30-50 százalékkal többet kérnek.

- Aki albérletet keres, az nincs könnyű helyzetben. Azt gondolom, hogy emiatt is felmentek az albérlet árak. Most azért egy ilyen másfél szobás lakás már 40-45 ezer forintért ki lehet adni - mondta a Ház Ingatlanközvetítő vezetője, Ház Gergely.

Kereslet azonban a magasabb árak ellenére is van. Sokszor hiába. Azok ugyanis, akik saját lakásukból albérletbe költöznek, inkább üresen hagyják saját ingatlanukat.

- A tulajdonosok már nem találnak megbízható albérlőket akik rendesen fizetnék az albérleti díjakat és a rezsi költségeket. És ezért inkább üresen hagyják - mondta a Géniusz 99' Ingatlanközvetítője, Oláh Miklós.

A megnövekedett albérleti díjak főként a diákoknak okoznak nehézséget. Ők azonban idén is jogosultak albérleti támogatásra. Erre augusztus 9-éig lehet jelentkezni.

- Nagyon kérjük a hallgatókat, hogy ne várják meg az utolsó dátumot, hanem most hozzák már pályázataikat akkor is ha még nincs birtokukban az összes szükséges igazolás, ami a pályázat benyújtásához szükséges - mondta a kaposvári szociális iroda irodavezető-helyettese, Battyányi Beáta.

Kaposváron rajtuk kívül a nehéz helyzetben lévő bérlők lakásfenntartási támogatást kapnak. Idén 144 családnak 4 millió forint értékben járultak hozzá az albérleti díjhoz.

Címkék: kiadó, albérlet, ingatlan, gazdaság