Munkagéppel bontották meg a sétálóutca burkolatát ma délelőtt. A gázvezeték-hálózatot korszerűsítik a Kossuth tér és a Széchenyi tér között. A leágazásokat és a gázelzáró szerelvényeket szakaszosan fogják javítani. Vagyis egyszerre csak néhány négyzetméteren dolgoznak majd a szakemberek.

"A munkálatok időtartama alatt gázszünet nem lesz, a szolgáltatás a megszokott módon vehető igénybe ebben az időszakban is. Mindössze az úgynevezett átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd a szolgáltatás egy-egy érintett ingatlanban. Erről azonban az érintettek előzetesen szórólap útján tájékoztatást fognak kapni" - tájékoztatott az E.On Hungária Zrt. szóvivője, Varga Ivett.

Értesítést kapnak az induló munkálatokról a Honvéd utca és a Kisfaludy utca lakói is. A Bereczk Sándor II. Program ugyanis itt folytatódik. Most a Honvéd utca Bethlen tér és 48-as Ifjúság útja közötti szakasza, illetve a Kisfaludy utca Barssó utca és a laktanya közötti szakasza kap új burkolatot.

Az érintett szakaszokon félpályás útlezárásokra és forgalomváltozásokra lehet számítani. Az ingatlanokat azonban gond nélkül meg lehet majd közelíteni.

"A teljes felület egy felületi marást, profilcsiszolást kap. A felületi egyenetlenségeket eltávolítjuk az útburkolatról. A süllyedéseket kijavítjuk: pályaszerkezeti cserét kapnak a süllyedéses felületek, illetve kap egy teljesen új aszfaltszőnyeget az utca" - mondta a Vianova 87 Zrt. projektvezetője, Pimmer Tamás.

A munkálatok várhatóan egy hónap múlva fejeződnek majd be.

Címkék: eon, bereck, kaposvár, gazdaság