Aki ezzel a védjeggyel ellátott terméket veszi le a polcról, az garantáltan helyi és garantáltan egészséges élelmiszert kap, és emellett a helyi vállalkozásokat és a munkahelyteremtést is támogatja, tette hozzá a polgármester.

- Kaposvár büszke a Fino munkájára, s köszöni, hogy a családi vállalkozás segítségével ismét van tejgyára a városnak, hiszen az élelmiszergazdáság egyik pillére lehet a munkahelyteremtésnek - fogalmazott Szita Károly. Ezért is indítjuk el hamarosan a Kaposvár Kincse programot.

Ha a vásárló ezzel a védjeggyel ellátott tejet, sajtot, szalámit, cukrot vagy egyéb élelmiszert vásárol, az garantáltan helyi, illetve egészséges ételt tesz az asztalára. A Kaposvári Egyetem független laborja ugyanis a szántóföldtől az asztalig ellenőrzi annak minőségét. A polgármester úgy véli, ezzel a védjeggyel kell ajánlani a kaposvári élelmiszereket országszerte, s ennek sikere a munkahelyek bővüléséhez vezet. S a város célja nem más, minthogy 2020-ig mindenki dolgozhasson a városban, aki szeretne.

Címkék: kincse, program, kaposvár, gazdaság