8 nap 7 éjszakára, ez fejenként 49 ezer forintba kerül. Ez tartalmazza a szállást 2 csillagos szállodában és svédasztalos reggelit, vacsorát, ami nagyon bőséges - Horvátországban júniusban már ennyiért is be lehet fizetni egy nyaralásra. A dalmát tengerpart még mindig népszerű a magyar turisták körében. Az utazási irodák tapasztalatai szerint nem mennek kevesebben annak ellenére, hogy idén drágultak az utak.

- Gyakorlatilag egy 5-10 százalékos emelkedés azért tapasztalható, de az akciós áraknál tavalyi áron is lehetett foglalni utakat. Ha last minute, akkor gyakran olcsóbban is le lehet foglalni egy utazást - mondta a Jetwing Travel utazásszervezője, Riplné Palkovics Tímea.

Az egyik legfőbb szempont még mindig az ár. Idén Görögország, Ciprus, Málta, Törökország és Tunézia a sláger. Júniusi nyaralások iránt leginkább a családosok érdeklődnek, míg a fiatalok inkább utószezonban utaznának.

- Sok foglalás érkezett már januártól foglalták az utakat, kihasználva az előfoglalási kedvezményt, ami áprils 30-ig tartott - árulta el a Dream Travel értékesítője, Horváth Róbertné.

Most olcsóbban válthatunk eurót. Hónapok óta nem volt ilyen erős a forint. Elemzők szerint nem is érdemes tovább várniuk azoknak, akik külföldre terveznek nyaralást.

- Az elmúlt négy hónapban 10 forintot csökkent az euró árfolyama, azt lehet mondani kimondottan jó, 3003-304 forint között mozog most. 300 alá valószínűleg nem fog menni, ha valaki a közeljövőben tervez nyaralást, érdemes most vásárolni - figyelmeztetett a Stonehenge régióvezetője, Kujáni István.

Egy felmérés szerint tavaly a magyarok fele tervezett nyaralást, de mindössze minden ötödik tudott végül elmenni, átlag 76 ezer forintért.

Címkék: sláger, nyaral, magyar, gazdaság