hús


Egyelőre még csak a heti szükségleteiket vásárolják meg az emberek a húsboltokban. Az utolsó héten azonban felpörög a kereslet a virslire.

- A juhbeleset jobban keresik ilyenkor az emberek, jobban kinyitják a pénztárcájukat. Igaz, hogy drágább, de jobb minőség, persze van egy réteg amelyik viszont az olcsóbb termékekhez, olcsóbb minőséghez ragaszkodik, vagy tudja megfizetni pontosabban - Pavlin Lajos boltvezető, Patalom Farm Húsbolt.

A piac húsboltjaiban még a mostani vásárlói igényeknek megfelelő mennyiségű virsli van. Rövidesen azonban jóval többet rendelnek, mint általában.

- Mint minden ünnepnek megvannak a szokásai, karácsonykor a húst viszik, szilvesterre a malacot, virslit debrecenit és abból rengeteget el szoktunk adni, háromszor, négyszer annyit mint máskor - Toronyi László, eladó.

A Kométában már erre készülnek. Rengeteg virslit gyártanak le a napokban. De az év többi időszakáról is elmondható, hogy több virslit vettek az emberek. Ezért 15 százalékkal többet is gyártott a Kométa gyártása. A mennyiség több mint felét a juhbeles adja.

- A fogyasztók is felismerték, hogy ennek a terméknek jobb íze van, nagyobb élvezeti értéke van és igaz, hogy drágább, mint a hagyományos virsli, de a fogyasztók is rájöttek, hogy inkább jót együnk, jót egyenek - Hollósy Tibor, ügyvezető-helyettes, Kométa 99 Zrt.

Első alkalommal 208 éve egy bécsi hentes készített kétféle hús masszájából, só, fűszerek és víz összekeverésével vilslit, amit juhbélbe töltött.

Nézzék meg mindezt videón is:

Címkék: készülődés, hús, üzem, szilveszter, karácsony, gazdaság