Újabb négycsillagos szálloda épül fel Siófokon jövő év közepéig, a 15 szobás hotel megépítése több mint 650 millió forintba kerül, ebből 438,7 millió forintot uniós támogatás fedez - tájékoztatta Rendes Szabolcs projektgazda az MTI-t kedden.

A siófoki székhelyű, 1998-ban alakult, siófoki magánszemélyek tulajdonában lévő W.W.M. ’98 Kft. az „Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése” című pályázatával nyert támogatást az Új Széchenyi Terv keretéből. A cég működteti a siófoki hatszobás Mala Garden szállodát, amelynek kapacitása ma már kevés a növekvő érdeklődéshez képest. Ezért döntöttek úgy a tulajdonosok, hogy a meglévő épület mellé újabbat húznak fel.

Az új, négycsillagos superior szálloda mellett a régi épületet is átalakítják, növelve a szobák számát eggyel, így összesen 30 férőhellyel (pótágyak nélkül) nő a kapacitás. A beruházás részeként a földszinten recepciót, irodát, fedett-nyitott étteremrészt, egy babaszobát, valamint egy 7 állásos garázst alakítanak ki. Az első emeleten medencés wellness jakuzzi épül pihenőágyakkal, és itt lesz egy kétszobás családi lakrész, valamint egy kerekes székesek számára is használható szoba.

A legfelső szinten VIP lakosztály készül nagyméretű tetőterasszal, amely alkalmas lesz nagycsaládok, illetve baráti társaságok fogadására is.

A beruházással jelentősen bővül a szolgáltatások kínálata, 18 munkahelyet tudnak megtartani és további 10 új létesül. Az új szállodaépület energiaellátása részben megújuló energiával történik majd.

A projektgazda a héten tájékoztatta a nyilvánosságot egy másik siófoki, unió által támogatott szállodafejlesztésről is. A közeli Ádándon élő, magyar magánszemély tulajdonában lévő Viola 30 Kft. 735 millió forintos költségvetéssel, 515,1 millió forintos uniós támogatással négycsillagos ayurvédikus gyógy- és wellness szállodát épít.

Címkék: csillagos, négy, európai, szálloda, unió, segítség, gazdaság