A 281.464.702 forint költségvetésű balatonboglári Várdomb Kaland és Szabadidőpark beruházása, 50%-os támogatási aránnyal, több mint 140 millió forint uniós támogatással valósult meg.

A beruházás célja az volt, hogy a korábban kihasználatlan és elhanyagolt, a Dél-Balaton egyik legszebb területének is nevezett, önkormányzati tulajdonban lévő balatonboglári Várdomb turisztikai adottságait kihasználják, kirándulók, családok számára is kedvelt időtöltés helyszínéül szolgáljon.

A pályázat keretén belül, 2010-től 2013-ig a park jelentős fejlesztéseken ment át, számtalan látványelemmel bővült.

Kibővítették a már működő kalandparkot, melynek legfőbb vonzereje a bob pálya, íjászpálya és a játszó vár. E mellett a látogatók próbára tehetik ügyességüket a mászó falon, a drótkötél- és a zorbpályán.

Elkészült a fogadóépület, a mobil fedett színpad, a térkövezett parkoló, valamint kialakítottak sétautakat pihenőrészekkel, pihenősarkokkal.

Boglár-1

A Gömbkilátó, ami Balatonboglár egyik nevezetessége, szintén a projekt keretén belül újult meg, így az ide érkező látogatók ismét gyönyörködhetnek a festői panorámában.

A park 2013 júniusa óta nyitva áll a nagyközönség számára, a beruházási folyamatot lezáró ünnepélyes záró rendezvényre 2013. szeptember 21-én 16.00 órakor került sor a Várdomb Kaland és Szabadidőparkban.
A program keretén belül ünnepélyes műszaki átadás volt és bemutatták a bob pályát, a hozzá tartozó épületrészt, a kalandparkot és a mászó falat illetve a kapcsolódó létesítményeket.

A fejlesztések nemcsak a családok aktív kikapcsolódását és szórakozását tették lehetővé rendezett környezetben, hanem csoportos rendezvények, versenyek lebonyolításához is méltó helyszínt biztosítanak.

forrás: Dél-dunántúli regionális Fejlesztési Ügynökség

Címkék: boglár, beruházás, fejleszt, millió, balaton, gazdaság