Azt várják, hogy a kert  fellendíti majd a kaposfüredi közösségi életet, összehozza az embereket. Azt mondják az már csak plusz, hogy így egészséges ennivalót tudnak a családok az asztalra tenni.   

Közösségi élet csaknem két hektáron. Itt termesztik majd a vegyszermentes zöldségeket, gyümölcsöket ami az ötletgazda szerint össze is hozza majd a helyi közösséget.

- Azt szeretnénk, hogy ne az akárhonnan származó, akármit tartalmazó termékeket vegyék az áruházból, hanem mi meg tudjuk mutatni, mi a tájjellegű termelés, például a Somogy-krumpli, amiről eddig csak hallottak - mondta Daxner Gábor.

A kezdeményezés máris megmozgatta a települést. Még a közeli Napsugár rehabilitációs központból is felajánlották a kerekesszékesek, hogy öntözni, vigyázni fogják a kertet. A helyi katolikus plébánia is támogatja a tervet: - lelki támogatást adunk, meg mindent, ami tőlünk telik, a plébános úrral együtt. Szeretnénk, ha ez példaértékű lenne - árulta el a kaposfüredi egyházközség tiszteletbeli elnöke, Molnár Ferenc.

Ezen túl a termények értékesítésében is szerepet vállal az egyház. De nemcsak ők, az itt élők közül is többen jelezték: részt vesznek a programban, jó ötletnek tartják.

A kezdeményezést a kaposvári önkormányzat is felkarolta: további földművelésre alkalmas területeket is felajánl majd a célra.

Címkék: gyümölcs, zöldség, termény, egyház, program, gazdaság