Az utasok január 1-től május végéig olcsóbban, mintegy 17%-al kevesebbért válthatnak jegyet a helyi buszokra. Elővételben 240 helyett 200-ért. A gépkocsivezetőknél pedig 360 helyett 300 forintért lehet menetjegyet váltani. Az akciós menetjegy kizárólag az akció időtartalma alatt jogosít utazásra. A megmaradt jegyeket pedig június végéig lehet visszaváltani.

- Tudtam, hogy van akció és örülök neki, hogy olcsóbbak lettek az árak, mert így több pénzem marad - mondta Meleg Dorina.

Ezekkel a tarifákkal, a helyi járatos utazást tekintve, a megyei jogú városok között a második legolcsóbb település Kaposvár. Ha júniustól visszaállnak a régi jegyárak, akkor is a középmezőnybe tartozik majd a város. Munkanapokon nagyjából 34 ezren utaznak a helyi járatokon. Ez csaknem 10 %-kal több az előző évi forgalomhoz képest.    

- Az utasforgalmat szeretnénk növelni. Azokat az utasokat céloztuk meg, akik az egyéni közlekedést választották a meneterendszerinti autóbuszközlekedés helyett. Őket szeretnénk visszahódtani õket ezzel az akcióval - tájékoztatott a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. vezetője, Veizer Jánosné.

Az akciós jegyár mellett a társaság csatlakozik a város kerékpáros fejlesztéseihez is. Ezentúl csúcsidőn kívül kerékpárt is lehet szállítani a buszokon. Egy menetjegy árát kell érte fizetni. Biciklivel azonban kizárólag azon az ajtón lehet felszállni, ahol ezt jelzik. A társaság úgy véli, az új lehetőséggel újabb utasréteggel növelheti a forgalmát, valamint erősíti a turisztikai és a környezetvédelmi szempontok növekedését Kaposváron.

Címkék: bicikli, tömeg, akció, busz, közlekedés, gazdaság, kaposvár