Az Év Vállalkozója díjat Somogyban dr. Seffer István, a Seffer & Renner Magánklinika Kft. tulajdonos vezetője vehette át.

Seffer István

Valamint az Év Vállalkozója díjban részesült a somogyi Pylon-S Kft. ügyvezetője, Spánicz János is.

Spánicz János

A VOSZ álláspontja szerint az ország nehéz gazdasági helyzetéből csak összefogással, szívós
munkával, és kiszámítható gazdaságpolitikával lábalhat ki. A döntések, a vállalkozásokat érintő lépések fókuszában a termelés növelésének, a Magyarországon megvalósuló magas szintű hozzáadott érték bővítésének kell lennie. A termelő szférában létrejövő egy új munkahely további két-három nem termelő álláshelyet hoz létre, így egy sikeres, szelektív iparpolitika a foglalkoztatási problémákra is megoldást jelenthet!

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége fontos eredménynek tartja a közfoglalkoztatás jelenlegi formáját, megérti és támogatja annak társadalmi célját, szociális jelentőségét. A VOSZ vezetése ugyanakkor a közmunkára csak mint átmeneti, kiegészítő megoldásra, a segély és a nyílt munkaerőpiac közti áthidaló eszközre tekint. A végső célnak a versenyszférán belüli munkahelyek minél nagyobb számban való létrejöttét tekinti.

Fontos eredmény ugyanakkor a foglalkoztatás terén az idén július elsejétől hatályos, új Munka
Törvénykönyve. Az új jogszabályt a parlament a vállalkozók lényegi véleményét figyelembe véve
fogadta el. Egy új törvény nem képes új munkahelyeket létrehozni, de a modernizált jogszabály több lehetőséget, szélesebb mozgásteret és rugalmasságot biztosít a munka világában, így hosszabb távon javíthatja a gazdaság versenyképességét. Hozzájárulhat a már meglévő állások megőrzéséhez a kormány által bejelentett Munkahelyvédelmi Akcióterv, amely a VOSZ egyértelmű támogatását élvezi.

Címkék: Spánicz János, kitüntetések, Vállalkozók Napja, Seffer István, Somogy, gazdaság