Somogyban a kiemelt projektek között szerepel a 67. számú főút M7 autópálya és Kaposvár közötti bővítése. A vasúti felújítások is korábbra várhatók pl. a Budapest-Miskolc- Nyíregyháza vonalon, Fonyód és Kaposvár között, valamint a Pusztaszabolcs–Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonal.

A vasúti felújítások is korábbra várhatók pl. a Budapest-Miskolc- Nyíregyháza vonalon, Fonyód és Kaposvár között valamint Szombathely és Zalaszentiván között. Budapesten az 1-es és a 3-as villamospályát rekonstruálják.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint a kiemelt közlekedésfejlesztési projektek azt jelentik, hogy a beruházások gyorsabban, egyszerűbb engedélyezési eljárásban valósíthatók meg.  A fejlesztésekkel Nyíregyházától Zalalövőig az ország számos pontján jobb minőségű szolgáltatások biztosíthatók a közlekedők számára.

A Kormány augusztus végén hívta fel a nemzeti fejlesztési minisztert az Új Széchenyi Terv harminchárom közlekedési beruházása nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításához szükséges intézkedések előkészítésére.

A szaktárca elvégezte az egyes projektek műszaki tartalmának pontosítását, több esetben a projektek szakaszolását is.     Az új kormányrendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánítja az autópálya-törvény mindenkori mellékletében felsorolt valamennyi – jelenleg huszonnégy – közútfejlesztést is. A jogszabály a Miskolc Hosszú távú Közlekedésfejlesztési Koncepciója megvalósítását célzó projektekkel és a Wekerle Tervben javasolt határ menti közútfejlesztésekkel egészíti ki a kiemelt beruházások körét. Ezen felül további közúti és vasúti fejlesztések kiemeltté nyilvánításáról is rendelkezik a gyorsított engedélyeztetés és mielőbbi megvalósítás érdekében.

Az érintett programokat itt olvashatják!

Címkék: kiemelt, Somogyban, út, programok, vasút, gazdaság