A nagyobb településeken ügyintézésre a járási hivatalok részeként működő, hétfőtől péntekig 8 órától 20 óráig nyitva tartó kormányablakokban lesz lehetőség.

A Somogy Megyei Kormányhivatal által a járások kialakítása ügyében indított korábbi konzultáció nem volt vitamentes, de mára megnyugodtak a kedélyek, a járásközpontok lehatárolását elfogadták a településvezetők, de a legfontosabb, hogy elfogadta a lakosság is.

16 somogyi településnél a korábban tervezett járáshatárokat megváltoztatták, így elindulhat a részletes egyeztetés az érintett felek között, melynek célja a rendezett közigazgatás és a járási rendszer 2013. január elsejei zökkenőmentes elindítása.

A felkészülés rendben folyik, a leendő Somogy megyei járásközpontok (Barcs, Csurgó, Fonyód, Kaposvár, Marcali, Nagyatád, Siófok, Tab) polgármesterei közötti egyeztetések 2012. augusztus 29-én elkezdődtek és folyamatosan zajlanak. A megbeszélésekkor a kormánymegbízott és a főigazgató többek között a járási kormányhivatalokban elhelyezendő majdani ügyfélszolgálatokról és az ezzel kapcsolatos teendőkről tárgyal a városvezetőkkel.

A Somogy Megyei Kormányhivatal az önkormányzati hivataloktól átvételre kerülő járási személyi állomány felmérése tárgyában tájékoztató megbeszélést szervezett a leendő Somogy megyei járások jegyzői részére 2012. szeptember 3-5. között. A felkészülés folyik, melyben hangsúlyosan fontosnak tartják a lakossággal való együttműködést és annak megfelelő tájékoztatását. A jövőbeni közös céljuk az állampolgárok ügyintézésének könnyebbé tétele és a hatékonyabb közigazgatás.

Címkék: konczultáció, polgármesterek, járások, egyeztetés, Somogy, gazdaság