Kigyúrt felsőtest, tetovált bicepsz. Mindez meggyőző érv lehet, ha valaki habozna a tartozás-rendezésben. Mától ők ketten keresik fel azokat, akik elmaradtak a számlákkal.

- A feladatuk az lesz, hogy személyesen megkeressék az ügyfeleket és minden olyan lehetőséget felajánljanak a fogyasztónak, ami az írásbeli megkeresés és a jogi, illetőleg egyéb módszerek között vannak. Tehát megpróbáljuk felvenni a kapcsolatot a fogyasztókkal személyesen, a mi kezdeményezésünkre - mondta a Kapos Holding Zrt. kintlevőségkezelési csoportvezetője, Hajnal Tamás.

Összesen mintegy 600 millió forint a Kapos Holding három cégének kintlevősége. A legnagyobb tartozást a szemétszállítás teszi ki. Az 330 millió forint. 180 millió a távhő és a melegvíz, 83 millió forint a víz és csatornadíj hátralék. A legtöbb adósa is a KVG Zrt-nek van. Azt követi a Kavíz és a távhő.

- Most már nem csak a lakosság, az intézmények és a vállalkozások is jelentős értékkel tartoznak. A gazdasági környezet határozza meg ezt a problémát, nem egyedi. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ezt csökkenteni tudjuk az elkövetkezendő időben - árulta el a Kapos Holding Zrt. gazdasági igazgatója, Katona Sándorné.

A felhalmozott hátralék már a cég működésében is gondot okoz. Sok esetben a viz-, és távhőszolgáltatást, a szemétszedést, valamint a kötelezettségeiket is csak folyószámlahitelből tudják finanszírozni.

Címkék: bicepsz, behajtás, kintlévőség, holding, pénz, gazdaság