A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a halászati hatóság által április 1. és június 29. közötti időszakra elrendelt harcsatilalom miatt döntött úgy, hogy gesztust gyakorol az igazi harcsahorgászok felé.

A területi engedélyek visszaváltására a horgászoknak három feltétel egyidejű teljesülése esetén van lehetősége. A horgászengedélyeket a társaság abban az esetben veszi vissza, ha a horgász az általa vezetett, 2011-es fogási naplóját visszaküldte a BHnp Zrt. részére, tavaly minimum 25 kiló harcsát fogott és az összes fogási eredményében a harcsa aránya több, mint 50 százalék.

Mint arról korábban beszámoltunk, a halászati hatóság kezdeményezte, hogy április 1. és június 30. között teljes körű fogási tilalmat rendeljenek el a ragadozó halfajra. A harcsára elrendelt fogási tilalommal a társaság szakmai alapon teljes mértékben egyetért. A területi engedélyek visszavásárlását azért teszik lehetővé, mert a tilalom miatt, akik kifejezetten azért váltottak balatoni horgászengedélyt, mert harcsára szeretnének horgászni, ők most ezzel a lehetőséggel  nem élhetnek.

Az engedélyek visszaváltása természetesen nem kötelező, viszont a területi jegyeket kizárólag a társaság siófoki központjában áll módukban visszavenni - tájékoztat a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Nézze meg korábbi cikkünket a témában!

Címkék: horgászengedély, visszaváltás, harcsa, tilalom, Balaton, gazdaság