Az egyesület az önkéntes foglalkoztatáshoz kapcsolódó és szükséges regisztrációhoz köthető dokumentumok összeállítást végzi jelenleg. Sikeres regisztráció és a jogosultság megszerzése esetén a  civilek így szeretnék működtetni a Kapostüskevári vasúti megállóhelyet, ahol elsősorban az utasváróterem napi szintű üzemeltetéséhez, a megállóhely területének rendszeres takarításához és gondozásához, valamint a 2011-ben megkezdett épület felújításának folytatásához kívánnak önkénteseket bevonni.

Az önkéntesek bevonására, az egyesületnek azért van szüksége, mert az edigi tagok szabadidejükben végzik a megállóhely üzemeltetési és karbantartási munkálatait, melyek az egyéb feladatok elvégzése mellett egyre nehezebben lehetségesek.

Mivel a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők csak akkor kaphatják meg a jövőbeni támogatást, ha a 2011. évtől legalább harmincnapos munkaviszonyt, vagy önkéntességet tudnak felmutatni az évenkénti felülvizsgálatok során, különösen fontos az új tagok toborzása.

A leszakadó térségekben, és hátrányos helyzetű településeken élők nagy része azonban nem tud elhelyezkedni a versenyszférában, az önkormányzatok pedig csak korlátozott számban tudnak közfoglalkoztatást biztosítani számukra, ezért lesznek olyan foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők, akik csak abban az esetben juthatnak továbbra is támogatáshoz, ha önkéntességet vállalnak.

A Verebély László vasúttörténeti Egyesület ezért várja azon civil szervezetek jelentkezését, akik már tapasztalatokkal rendelkeznek az önkéntesek foglalkoztatása terén és várja a leendő önkéntesek jelentkezését is a Kapostüskevári vasútállomáson.

Címkék: toborzás, tüskevár, önkéntes, vonat, vasút, gazdaság