A Somogy Megyei Kormányhivatal arra a kérdésünkre, hogy egyes háttérintézményeiknél mekkora lészámleépítésre lehet számítani, egy közleményben válaszolt:

Közlemény:


A 2012. évi költségvetési hiánycél teljesítése érdekében hozott 1004/2012.(I.11.) Korm. határozat rendelkezik a kormányzati létszámcsökkentésről. A létszámcsökkentés a minisztériumok és a minisztériumokhoz tartozó egyes háttérintézményeken túl a megyei kormányhivatalok dolgozóit is érinti. A kormány az elmúlt évtől kezdődően az ország versenyképességének javítása érdekében  jelentős bürokrácia-és adminisztrációcsökkentést hajtott végre, melynek célja az, hogy annyi ember dolgozzon a közigazgatásban, amennyire annak működtetéséhez ténylegesen szükség van.
Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy az állam nem hagyja magukra az elbocsátottakat, Karrier Híd Program indul számukra. Ennek lényege, hogy a közszférából távozókat segítik azzal,  hogy a piaci munkáltató számára egy éven keresztül a minimálbér kétszereséig 50 %-os járulékkedvezményt biztosít. Az érintettek 2012. február végéig regisztrálhatnak a programba önkéntesen és ingyenesen
A Somogy Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szerveinek vezetői illetve a törzshivatal főosztályvezetői kapták feladatul, hogy a saját területükön az ellátandó feladatokra vonatkozóan hozzák meg döntésüket az ehhez mérten szükséges személyi állományról. Minden szervezeti egység szakmai vezetője már áttekintette a feladatokhoz szükséges létszámokat és ezután tették meg erre vonatkozóan a hozzávetőleg 10 százalékos létszámcsökkentésre vonatkozó javaslatukat.  A Somogy Megyei Kormányhivatal ezeket tiszteletben tartja és elfogadta. Ez által a kormányhivatal által ellátott szakmai munka a jövőben hatékonyabbá és olcsóbbá válik. Az állampolgárok számára a létszámcsökkentés ügyeik intézése során semmiféle hátránnyal nem jár.

Kaposvár, 2012. január 12.

Tisztelettel:


Juhász Tibor kormánymegbízott megbízásából

 

Olvass el a témában korábbi cikkünket!

Címkék: közlemény, Somogy, kormányhivatal, hírek, helyi, gazdaság