A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója, Pósfai Gábor a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója a lapban leszögezte, hogy senki sem marad ellátás nélkül, aki valóban rászorul az állami segítségre.

A lap szerint a 750 ezer hazai rokkantnyugdíjas közül 220 ezren számíthatnak felülvizsgálatra.

Várhatóan a következő hetekben elindulhat a III-as rokkantsági csoportba tartozó rokkantnyugdíjasok országos felülvizsgálata. Az úgynevezett I. és II. rokkantsági csoportba az Országos Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság adatai szerint januárban 13 ezer 340, illetve 96 ezer 716 ember tartozott.

Június elején Angliában is bejelentették, hogy egy új felülvizsgálati rendszer bevezetésével akár 800 ezer rokkantnyugdíjast is visszavezethetnek az aktív állományba. A vizsgálatokat három év alatt szándékoznak elvégezni, melynek során kiderül, hogy a rokkantnyugdíjasok valóban alkalmatlanok-e a munkavégzésre és további ellátásra szorulnak, vagy azonnal munkába állhatnak.

nyugdíjasok száma

A diagrammon az oszlop tetején az adott évben nyilvántartott összes rokkantnyugdíjas száma látható. Kék színnel azok számát jelölték, akik közülük már betöltötték a "rendes" nyugdíjkorhatárt, pirossal azokét, akik még nem.

Címkék: felülvizsgálat, Anglia, rokkant, egészség, gazdaság