Ügyfélfogadás: Kaposvár, Fő u. 57.
H: 8 - 16, K: 12 - 16, SZ-P:  8 - 12

Naponta több tucatnyian fordulnak a megyei fogyasztóvédelmi hatósághoz. A legtöbben ruházati vagy műszaki cikkek miatt kérnek segítséget. De egyre többen tanácstalanok a pénzügyekben is.

A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, megyei vezetője Halas Ernőné azt mondta: Tulajdonképpen a szakembereknek is ezt tanulni kell. És ezért is nagyon örülünk, hogy közelebb kerül a megyéhez, sőt ide a fogyasztóvédelemhez, mert egymással konzultálva tudjuk soksor a megjelenő ügyeket megoldani.

Eddig ugyanis a pénzügyi panaszokkal Budapestre irányították a fogyasztókat. Áprilistól azonban itt egy tanácsadó iroda működik. Két ügyvéd segít eligazodni a gazdasági útvesztőben. Felvilágosítást adnak, de olyan ügyfeleknek is segítenek, akiknek már van hitelük, de nem tudnak törlszteni.

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, alelnöke, Balogh László: arra is tanácsot fognak tudni adni a kollegák, hogyha kártérítési összegek nagyságáról van szó vagy összegszerű viták állnak fenn a szolgáltató és a fogyasztó között.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete nyolc vidéki kirendeltséget üzemeltet. Az irodák működésére egy évre nyertek támogatás.

Címkék: PSZÁF, iroda, fogyasztóvédelem, kaposvár, somogy, gazdaság