Több település ipari övezetet is létrehozott, munkahelyteremtés céljából. A megyében a Balaton-parton van még nagyobb kereslet a telkek iránt, de ott akár 50 milliót is elkérnek egy vízparti házhelyért.

Már csak néhány eladó telek található a kaposmérői lakóparkban - mondja a polgármester. Néhány éve 29 parcellát alakítottak ki. A város közelsége, a falusias környezet, a közművesített telkek és az alacsonyabb árak vonzzák a kaposváriakat. A polgármester azt tervezi: ha a telkeket eladták, újabbat alakítanának ki a település másik részén. Ezen kívül vállalkozói övezetet is kijelölnek.

- Kaposmérő 3-5 hektáros terüeten jelölt ki közművesített olyan területet, ahol vállalkozók letelepedését várnánk, a munkahelyteremtés végett - mondta Prukner Gábor polgármester.

A kaposváriak körében kedvelt lakóházas övezet még Kaposújlak. Itt az egész lakópark benépesült az elmúlt években. Egyre többen költöznek Kaposszerdahelyre és Szennára is.

Kaposváron van olyan terület, ahol már minden telket felvásároltak.

- Az elmúlt pár hónapban 10 telek került eladásra, ami eddig, az előző időszakhoz képest jelentősen több és ráadásul az árak is feljebb mentek - mondta Ház Gergely ingatlanközvetítő.

A megnövekedett kereslet miatt most 10-15%-kal többe kerül a telek a városban, mint 1 évvel korábban - mondja az ingatlanközvetítő. Csaknem 200 telek vár eladásra - mutatja a vagyongazdálkodási igazgató.

- Lehetőség van kistársasházas építési módra, a Maros utca nyugati lejtőjén. Ezen a területen olyan 60-80 család találhat otthonra. Egy kellemes zöld környezetben. Ezen kívül vannak szórvány lakótelkek az önkormányzat tulajdonában - mondta Sallay Attiláné vagyongazdálkodási igazgató.

A városban egyébként a legtöbb telket itt alakították ki. Átlagosan 8-10 millió forintba kerül. Ez többszöröse a városkörnyéki áraknak. Ahol már 3-4 millió forintért lehet 1000 négyzetméteres közművesített területet venni. A Balatonon ennél jóval drágábban. Siófokon egyébként újabb lakóparkot alakítottak ki a Fokihegyen. Itt 100-150 telek vár gazdára. Az önkormányzatok azonban az ipari területek értékesítését helyezik előtérbe.  

Címkék: Ház Gergely, telkek, Prukner Gábor, gazdaság