barcs

A barcsiak többsége nem is sejti, hogy nagy a baj Barcson. Sokan azt mondják: lehetne még ennél is rosszabb. Pedig már a csőd lebeg a város felett. Több mint 2 milliárd a város hiánya. Az önkormányzat több száz millió forinttal tartozik a beszállítóknak, kivitelezőknek. Hónapok óta nem fizettek rendesen például a szemétszállítási cégnek vagy a közétkeztetést végző vállalatnak. A város kénytelen súlyos megszorításokat bevezeteni, és a kifizetetlen számlákat újabb banki hitelből fizetné. A polgármester azt mondja: nem gondolta, hogy ekkora adóssággal veszi át Barcs vezetését.

- Álmunkban sem merült fel, hogy a kalkulált 250 millió kifizetetlen számla helyett 426-ot fogunk kapni, és ez eléggé megkapott bennünket, és ez csak folyamatosan sorban esett ki a szekrényből - mondta el Karvalics Ottó Barcs polgármestere.

Ráadásul nem tudnak semmit értékesíteni. A város szinte össze vagyonát ugyanis korábban már mind eladták. 200 millió forintnyi mozgósítható ingatlanjuk maradt, de ez nem kell senkinek. A polgármester attól fél, hogy a pénztleneség miatt a már megkezdett beruházásokat sem tudják befejezni. Jelenleg négy nagy és több kisebb fejlesztés zajlik Barcson. Ezeknek több mint hárommilliárd forint az értéke. Három iskola felújítását már elkezdték. A nyugati városrészben pedig teljesen átépítik a könyvtárat és az óvodát. A munka felénél tart a járóbeteg központ kialakítása is. Az ivóvízminőség-javító program pályázata az első fordulóban nyert. A városközpont rehabilitációja viszont még el sem kezdődött.

Címkék: Karvalics Ottó, adósság, Barcs, város, tartozás, gazdaság