A háztartási munka keretében foglalkoztató a havi 1000 forint összegű regisztrációs díjat a bejelentés napját magában foglaló hónapot követő hó 12. napjáig köteles megfizetni a  10032000-01076215 számú APEH Háztartási alkalmazott utáni regisztrációs díj bevételi számlára.

A személyi jövedelemadó meghatározott részének, az az 1+1 százalékának felajánlásához kapcsolódó kedvezményezetti eljárás, a kedvezményezetti jogosultság igazolása a 1037A adatlap benyújtásával történik. A tájékoztató levelek átvételét követő 30 nap a benyújtási határidő. Ezen határidőt követően benyújtott kérelmek már csak igazolási kérelemmel együtt kerülnek elbírálásra. Érdemes tehát odafigyelni, mert sok százezer forintos támogatástól eshetnek el a kedvezményezettek.

Az egyszázalékos felajánlások felhasználásának elszámolásáról szóló közlemény („09KOZ”) elektronikus benyújtása idén is kötelező azon kedvezményezettek számára, akik tavaly a  08KOZ bizonylaton tartalékolást szerepeltettek, vagy  2009. január 1-től december 31 –ig kiutalásban, pótutalásban részesültek.  A kötelezettségről nem szabad megfeledkezni, mert a következő évi szja felajánlás jogosultsága lehet a tét.  

A rehabilitációs hozzájárulás mértéke 964 500 Ft/fő/év. A rehabilitációs célú hozzájárulásra az előleget az I-III. negyedévben a negyedévet követő hó 20. napjáig kell megfizetni. A befizetett előlegek és az éves hozzájárulás különbözetét az adóévet követő év február 25. napjáig kell megfizetni. A harmadik negyedévi előleg befizetésének határideje október 20. Tájékoztat az APEH Dél-dunántúli Regionális Főigazgatóság.

Címkék: APEH, gazdaság