Taszár

Ahogy arról korábban beszámoltunk: sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség. Gépeknek, faházaknak, asztaloknak, székeknek, páncélszekrényeknek,  veszett nyoma. Az őrzéssel az önkormányzatot bízták meg. Állítólag még képviselők is vettek az ingóságokból.

A laktanya 2008-ban az önkormányzaté lett, de az ingóságokat csak őrzésre kapta meg. Birtokunkba kerültek a szerződések másolatai, amik ezt támasztják alá. Sőt, olyan iratokat is sikerült megszereznünk, amiben tételesen felsorolták az ingatlanokat és a ingóságokat.

Ilyet viszont a háromoldalú szerzdődés egyik aláírója, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nem kapott. Ezt kérdésünkre közleményben tudatták velünk.

A Honvédelmi Minisztériumnak, mint tulajdonosnak volt listája ingóságairól, de nem tudtak arról, hogy azok eltűntek a laktanyából - ezt e-mailben közölték a Kaposponttal.

- Úgy ahogy van, a fejitől kezdve végig mindet le kell váltani. Itt csak a sok korrupció megy, a sok mutyizás - mondta Juhász Ilona.

A taszáriak többsége hallott a rendőrségi ügyről.

- Nagyon ferde pályára kerültek a dolgok, ebből következik, hogy sérül a demokrácia, mivel a község vezetője félre informálja a testületet - mondta Pincés János.

Utasi Tamás majdnem minden testületi ülésen részt vesz. Pénteken véletlenül összefutott az utcán a polgármesterrel. Rögtön parázs vita alakult ki köztük. Például felmerült az is: hogyan vásárolhatott meg több százezer forintot érő gépeket a laktanyából az egyik képviselőtestületi tag.

- 15 ezer forintért megvette, ezt kihirdették testületi ülésen - mondta Utasi Tamás.

Az önkormányzatnak múlt héten volt a legutóbbi ülése, de a laktanyáról nem beszéltek.

- Mi erről tárgyaltunk és elfeledkezett erről sok mindenki - mondta Pataki Sándor Taszár polgármestere.

Kedden ezért rendkívüli testületi ülést hívtak össze. Úgy tudjuk: a polgármester arra kérte a képviselőket, hogy utólag engedélyezzék az idén eladott faházak adás-vételét.

- Hozott akkor egy törvénytelen döntést. Így van. Akkor ez a lényeg, de a testületnek te is része vagy, Sanyi! - mondta Utasi Tamás.

- Igazad van, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a döntés jogszerűségének a megalapozottsága a jegyző feladata - reagálta Pataki Sándor.

A polgármester azt mondja, arról sem tehet, hogy a képviselők nem olvassák el a határozati javaslatokat.

- A  képviselőtestületnek meg lett jegyezve, hogy tisztelt képviselőtestület, ezek az ingóságok jelenleg még nem a taszári önkormányzat vagyonába tartozik - mondta Pataki.

- Ehhez képest egyik pillanatról a másikra elkezdték hordani a levelesszekrényeket, faipari gépeket - így Utasi.

A polgármester hozzátette: nem lehet felelősségre vonni senkit, amíg nem zárul le a rendőrségi nyomozás. Szerinte egyébként sincs károsult, hiszen minden pénz az önkormányzat számlájára folyt be. Csakhogy jelenleg minden ingóság a laktanyában a Honvédség tulajdona.

Címkék: Utasi Tamás, Honvédség, Pataki Sándor, Taszár, gazdaság