Az Európai Unió támogatásával, a Dél-Dunántúli Operatív Program „A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése” című pályázati felhívás keretében megvalósuló „Fürdőkultúra fejlesztése a Balatonföldvári Keleti strandon” című projekt nyitórendezvényét tartották kedden.

Balatonföldvár Város Önkormányzata az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló „Fürdőkultúra fejlesztése a Balatonföldvári Keleti strandon” című projektre nyert el támogatást. A projekt keretében a Balatonföldvári Keleti strandon megvalósul többek között: a strand zöld területének megújítása, térkő burkolatú sétányok építése, új térberendezési tárgyak (padok, öltözőkabinok, szabadtéri játékok stb.) telepítése.

A strand nyugati felén elhelyezkedő épületcsoport jelentős részének elbontása, a megmaradó épület (Strandidőutazás kiállítás épület és vizesblokk épület) felújítása, új akadálymentes vizesblokk építése a strand keleti felén és legvégül a Strandidőutazás kiállítás és hozzá kapcsolódó szolgáltatások kialakítása.

A beruházás fennmaradó összegét a város önkormányzata, mint önerő biztosítja a pályázat megvalósításához. A beruházás összköltsége közel 62 millió forint. A projekt megvalósítása ez év tavaszán a szükséges előkészítési munkálatokat követően elkezdődött. A Strandidőutazás Kiállítást, 2010. július 1-től tekinthették meg az érdeklődők.

A beruházás megvalósítását követően a strand megnövekedett fenntartási feladatait Balatonföldvár Város Önkormányzata végzi. A fejlesztési megvalósítását követően három fő – kiállítás animátor, sportanimátor, udvaros – munkavállalóval bővül a foglalkoztatottak száma, mellyel arányosan a szolgáltatások színvonalának emelkedése is biztosított.

A projekt 2011. május végére megvalósul, így 2011. nyarán már a megújult, továbbra is szabad strandként működő Balatonföldvári Keleti strand várja vendégeit.

(Forrás: www.balaton.hu)

Címkék: szabad strand, Európai Unio, Balatonföldvár, gazdaság