Szeptemberben az alacsony vízszínt miatt halak pusztultak el a Kaposban. A cukorgyár túl meleg vizet engedett vissza a folyóba. A régi hűtőtoronynak volt kicsi a kapacitása. A gyár azonnal intézkedett és rögtön beszerezték a korszerűbb hűtőtornyot. Most pedig vásároltak még három újat, 60 millióért.

hegesztés

A cukorgyár egyik legfontosabb berendezését is orvosolni kell. Itt naponta 5 ezer tonna répát is fel tudnak dolgozni. A tavalyi kampányban azonban majdnem két hétre le kellett állítani, mert elromlott. Nem csoda, hiszen 43 éves.

- Ezért az idén teljesen felújítottuk a hajtást, itt Magyarországon legyártattuk, és ezt szerelik most be a szakemberek. Nagyon bízunk benne, hogy további 43 évre megoldottuk a diffúzió hajtását ezzel - közölte Hájos László gyárigazgató.

Csak a fogaskoszorú 65 millióba került. Egy másik speciális szerkezet javítása is 60 millió forint. Szükség van rá, hiszen a cukorgyárban annyi áramot termelnek és használnak fel, mint amekkora Siófok szükséglete. Így 400 kilowattal tudják növelni az áramtermelést.

A cukorgyárban a következő hónapokban 650 milliós fejlesztést valósítanak meg. Az északi kapuhoz vezető út már kész. Naponta 300 kamion közlekedik majd erre, így tehermentesítik a Hársfa utcát.

Címkék: Hájos László, Magyar Cukor Zrt., cukorgyár, gazdaság