Szerdán Törökkoppányban a Nagykoppány és az abba ömlő Pernec patak vízszintje nagyon magas volt, ezért délután megelőző intézkedésként a Pernec vizét a focipályára engedték. Mivel időközben az eső is elállt a folyón lassú apadás kezdődött.

tuzoltok

Szerda Miklósi településen áthaladó patak kiöntött, az érintett lakóházakat homokzsákokból épített gáttal megvédték. Kora estére ott is lassú apadás kezdődött.

Kürtöspusztán szerdán egy tömésház falai megrepedtek. Az épületben lakó 6 főt a polgármester ideiglenesen a művelődési házban helyezte el.

Csütörtökön a katasztrófavédelem munkatársai újra végigjárják a még kritikus helyszíneket. A tűzoltók folyamatosan szivattyúznak megyeszerte, főleg a Somogyfajsz-Andocs-Miklósi térségben. A tűzoltók munkáját segítik az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai és a lakosság is.

Délelőtt Szenyér településen a teljesen telített Sári csatorna medréből kilépett a víz, lakóépületeket azonban nem veszélyeztet. A település területén három híd vezet át a csatorna fölött, a magas vízszint miatt a polgármester a hidakat lezáratta.

Címkék: katasztrófavédők, riasztás, tűzoltóság, gazdaság