Kaposváron működik Magyarország egyetlen cukorgyára. Ez sok munkahelyet, sok adót, és nagy forgalmat jelent. A Hársfa utca lakói a cukorgyári kampány idején naponta 250 kamion oda-vissza útját kénytelenek elviselni. Az önkormányzat éppen ezért tavaly megkereste a cukorgyár vezetőit, hogy megoldást találjanak a problémára.

Cukorgyár

- Az első szóra igent mondtak egy új tehermentesítő bejárat ötletére-mondta Szita Károly polgármester. Az utat elkezdtük építeni, a költségekből 60 millió forintot a cukorgyár, 6 millió forintot pedig a város fizetett. Októbertől tehát az északi irányból érkező napi 250 kamion nem a Hársfa utcán keresztül jut be a gyárba, hanem a Rákóczi-pálya melletti új bejáraton-szögezte le Szita Károly. A polgármester hozzátette: a tehermentesült Hársfa utcát jövőre felújítja a város.

- A kaposvárin kívül bezárt Magyarország összes cukorgyára. Nekünk ezért növelnünk kellett a kapacitást, az ősszel kezdődő kampányban több mint 800 ezer tonna cukorrépa feldolgozását tervezzük. Éppen ezért nagyon fontos, hogy immáron nemcsak a déli kapunk juthatnak be a kamionok, hanem az új, északi bejáraton is-hangsúlyozta Hájos László, a Magyar Cukor Zrt. vezérigazgatója.

Címkék: Hársfa utca, cukorgyár, kamion, gazdaság