Tankoló rendőrök

Az üzemanyag ellátás és a tankolás kérdése borzolja a kedélyeket országszerte. A Magyar Nemzet információi szerint a rendőrség nem tudott arról nyilatkozni, hogy a jövőben hol tankolnak, a mentőszolgálat továbbra is a Moltól veszi az üzemanyagot, a tűzoltók pedig Budapesten mindkét olajtársaságnál, vidéken pedig a Molnál tankolnak.

A közelmúltban lezárult az a pályázat, amelyet az állami szervek tankolására írtak ki. Azt pedig az osztrák OMV nyerte el.

Egy kormányrendelet viszont a rendvédelmi szerveket arra kötelezi, hogy a nemzetbiztonsági védelem alá eső Moltól vásároljanak benzint vagy gázolajat. Így tehát patthelyzet alakult ki a tankolások terén, amelyben senki sem találja a hathatós választ.

A napilap cikke szerint december 31-én éjfélig teletankoltak minden rendőrautót, hogy az új esztendő első hétvégéjén ne okozzon fennakadást a járőrözésben az üzemanyag-ellátás bizonytalansága.

Az osztrák cég Magyarországon mindössze 170 benzinkutat üzemeltet, így a vidéki kapitányságok vezetői egyelőre nem tudják, honnan szerzik be ezentúl az üzemanyagot.

Egyesek szerint Barcsról Pécsre kéne járniuk a rendőröknek tankolni, ami 130 kilométert jelentene alkalmanként.

Címkék: gazdaság