A Pécsi Tudományegyetem 33 évvel ezelőtt nyitotta meg képzési központját Kaposváron. Ez alatt a három évtized alatt a rengeteg kihívás ellenére is a város stabil és kiszámítható partnernek bizonyult - mondta el a felsőoktatási intézmény dékán-helyettese, Prof. Dr. Boncz Imre.

Hasonló véleményt fogalmazott meg a Kaposvári Tankerületi Központ igazgató-helyettese, Sinka Szilva is: "Kiemelten említem a tanárjelöltek gyakorlati képzésében való intézményi szerepvállalásukat, a tanárképző központtal való közös munkát, az egyetem pályázataihoz kapcsolódó partneriskolai tevékenységet, középiskolai tanulóink részvételét az egyetem nyílt napjain, beiskolázási programjain."

A kaposvári középiskola egyre több képzést kínál és egyre több diák jeletkezik oda. A szociális és egészségügyi szakemberek mellett jövőre óvodai nevelő szakirányt is lehet már választani - jelentette be a PTE-EK Szigeti-Gyula János Egészségügyi Technikum igazgatója Veiger Katalin.

Kaposváron kiemelt cél az egészségvédelem, a magas színvonalú gyógyítás és a megelőzés - éppen ezért fontosak az ilyen partnerségek, illetve a jól képzett szakemberek - fogalmazott Szita Károly polgármester: "az egészségügyi együttmőködés nem csupán biztos jövőt kínál azoknak a fiataloknak, akik ezt az életpályát, ezt a hivatást választják, hanem lehetőséget biztosít számunkra arra is, hogy az egészségügyi szakképzés Kaposváron még erősebb lábon álljon. Emellett segít elérni azt a célt is, hogy az évtized végére nálunk éljenek az ország legegészségesebb polgárai".

A partnerintézményekhez most a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, a Toldi Lakótelepi Tagiskola, a Toponári Tagiskola, a nagybajomi Csokonai Általános Iskola és Kollégium, valamint a Szennai Fekete László Általános Iskola csatlakozott.

Címkék: techikum, együttmőködés, egészségügy, szakképzés, egyetem, iskola, egészségügyi anyagok