A Rádió Most péntek reggeli műsorában Szita Károly évértékelőjéből hangzottak el részletek. A város polgármester beszédében úgy fogalmazott: szeretnénk elérni azt, hogy 2030-ra legalább annyian szülessenek, mint ahányan koruk vagy betegségük elhaláloznak. Kaposvár ezért - kiegészítve a magyar kormány családpolitikáját – minden támogatást megad. Az otthonteremtési programja mellé támogatást adnak a telek és lakásvásárláshoz, vagy lakásépítéshez. 

Óvodáink bölcsődéink jelentős részét már felújítottuk. Bölcsődéinkben már a kétgyermekes családoknak sem kell gondozási díjat fizetni. Idén egy új bölcsődét is építünk az Irányi Dániel utcában – sorolta az eredményeket a városvezető.

A nagycsaládosoknak adómentességet biztosítanak, 1100 kisgyermek tanul meg úszni és korcsolyázni, új játszótereket építenek, a gyermekes szülőktől pedig átvállalják a védőoltások költségeit.

Az Egészséges Kaposvár 2030 stratégia kapcsán Szita Károly elmondta: az orvosok szerint a vezető megbetegedések rendszeres mozgással megelőzhetők, vagy a gyógyulásukat nagymértékben segíteni tudják. Ennek érdekében épített a város futó-illetve sétaköröket, bővül a kerékpárút-hálózat, tavasszal elindul a városi közbringa és folytatódik a Kortalan Torna Program is.

Emellett tavasszal megnyílik a Vaszary parkban a Polgárok Háza, ahol ingyenes szűrővizsgálati pontokat alakítanak ki.

Címkék: Kortalan Torna, Vaszary park, Polgárok Háza, szűrővizsgálat, bölcsőde, szülő, Kaposvár, gyermek, egészség, család, támogatás, egészségügyi anyagok